31 Μαΐ 2010

Τίποτα δεν CERNεται..


Μας αρέσει πολύ να έχουμε τα αφτιά μας και τα μάτια μας ανοιχτά και να παρακολουθούμε ειδήσεις που αυτή τη περίοδο είναι στην αφάνεια. Είμαστε σίγουροι όμως ότι σε λίγο καιρό όλος ο πλανήτης θα περιμένει να μάθει νεότερα για τις  κοσμογονικές ανακαλύψεις που θα βγουν στην επιφάνεια από εκείνη τη σήραγγα εκεί στα Γαλλοελβετικά σύνορα..
Θα καταλάβατε φαντάζομαι ότι μιλάω για το CERN και για το μεγάλο πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη….

Ο λόγος που επαναφέρουμε αυτή την είδηση στο προσκήνιο τώρα δεν έχει να κάνει με την άμεση επικαιρότητα μιας και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι ανακοινώσιμο από τους επιστήμονες. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι σε λίγο καιρό το ίντερνετ θα έχει κατακλειστεί και πάλι με αναφορές σχετικά με το CERN. Αυτή μας η βεβαιότητα πηγάζει από κάποιους παράγοντες που τώρα απλά θα τις χαρακτηρίζαμε σαν…λεπτομέρειες.
Καταρχήν   διαβάσαμε στις 6 Μαΐου το άρθρο στην

το οποίο μιλάει για την επαναλειτουργία του επιταχυντή. Από το άρθρο αυτό κρατάμε την δήλωση ενός επιστήμονα ο οποίος λέει τα εξής: «Τώρα πια μπορούμε να οραματιστούμε ότι θα βρούμε εξωτικά πράγματα, όπως μεγάλες πρόσθετες διαστάσεις, σφαίρες χορδών και βαρέα χαμηλής φόρτισης σωματίδια»

Για όλους εμάς που δεν κατέχουμε το αντικείμενο αυτές οι κουβέντες μας φαίνονται κινέζικες, όμως αν έχουμε τη διάθεση να ψάξουμε βαθύτερα θα κατανοήσουμε ότι ο βασικός στόχος του πειράματος είναι όλο και πιο κοντά…. Η εύρεση ή όχι του μποζονίου του Χιγκς, που θεωρείται ότι δίνει μάζα στο σύμπαν, καθώς και ενδείξεων για την ύπαρξη υπερ-συμμετρικών σωματιδίων, που μπορεί να ανοίξουν ένα «παράθυρο» στον κόσμο της λεγόμενης «σκοτεινής ύλης».

Όλα αυτά είναι πραγματικά πολύ όμορφα και μας αποδεικνύουν ότι η επιστήμη εξακολουθεί και βρίσκεται σε πολύ μεγάλη φόρμα…Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό.
Μας αρέσει όμως να ψάχνουμε και τα ΓΙΑΤΙ  μέσα στα ΓΙΑΤΙ της επιστήμης……

Για το λόγο αυτό θα ανατρέξουμε σε ένα κείμενο ενός ιδρυτικού μέλους του μπλογκ μας το οποίο προσπαθεί να μας πει πολλά πράγματα τα οποία τα βρίσκουμε εξαιρετικά ενδιαφέροντα….

 Το κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε από τον συντάκτη του τον Σεπτέμβρη του 2008 και είναι το εξής:

Θυμάμαι στα γυμνασιολυκειακά μου χρόνια πως το μάθημα της Φυσικής δεν ήταν και το καλύτερο για μένα...Ομολογώ πως οι βαθμοί μου άγγιζαν τις θερμοκρασίες του Βόρειου Πόλου.....





Δεν θα κάτσω λοιπόν τώρα στα 35 μου να το παίξω "φυσικολάτρης" και "φυσικολιγούρης". Όπως είναι λογικό λοιπόν δεν μπορώ να μιλήσω για το πείραμα αυτό καθαυτό, γιατί απλά δεν έχω τις γνώσεις ώστε να κατανοήσω την ΑΞΙΑ των λεπτομερειών του!!! 





Μου αρέσει όμως να μαθαίνω...έστω να μαθαίνω αυτά τα απλά πραματάκια που μπορεί να συλλάβει το μικρό μου το μυαλό... 





Βάζω λοιπόν κάτω τα δεδομένα που έχω και αρχίζω να κάνω μια δικιά μου ανάλυση με περικοκλάδες:




1) Ο άνθρωπος με αυτό το πείραμα θέλει να μάθει πως δημιουργήθηκε η δημιουργία του σύμπαντος του, σωστά???




2) Ο άνθρωπος αναζητά την πρωτογενή ύλη που έφτιαξε την ύλη που γνωρίζουμε ως τώρα, σωστά???





3) Ο άνθρωπος λοιπόν ψάχνει να βρει ποιο είναι αυτό το κάτι...που βρίσκεται πριν από το μηδέν, σωστά???  





4) Ο άνθρωπος λοιπόν ακούω και διαβάζω ότι με τα αποτελέσματα του πειράματος αυτού θα ταρακουνήσει συθέμελα το φιλοσοφικό-θρησκευτικό κατεστημένο του πλανήτη μας! Μπά??? Πως και έτσι??
Όλα αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα οι θρησκείες τα έχουν λύσει με μια απλή λέξη: "Θεός"!! Και καθάρισαν...Σωστά?? 
  


Υπάρχει το εξής δεδομένο λοιπόν:




Προσπαθούν οι επιστήμονες να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον αναπαριστώντας εκείνες τις συνθήκες του απόλυτου κενού πριν από το μεγάλο τζέρτζελο του Μπιγκ Μπανγκ. Κοινώς θέλουν να μάθουν το ΠΩΣ....και μέσα από αυτό το ΠΩΣ να ανακαλύψουν διάφορα σωματίδια που θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά αδιέξοδα της επιστήμης! Ο άνθρωπος ψάχνει να βρει τις απαντήσεις του μόνος του, χωρίς να μπαίνει στα χωράφια των θρησκειών.





Μέχρι εδώ όλα καλά.. Καλά κάνει ο άνθρωπος και ψάχνεται! Το μυαλό για αυτό δόθηκε στο όρθιο δίποδο και όχι στη σαύρα!!





Οι προβληματισμοί για μένα ξεκινούν από εδώ και κάτω:




0) Η επιστήμη ψάχνει το ΠΩΣ ενώ τις θρησκείες τις απασχολεί το ΓΙΑΤΙ...Τι θα γίνει αν μετά το ΠΩΣ η επιστήμη αρχίσει να ψάχνει και το " ΓΙΑΤΙ υπήρξε το ΠΩΣ???" 




1) Αν ανακαλύψουμε πράγματα που δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε τότε τί γίνεται??? Μήπως θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή του Αρχιμήδη και του Νεύτωνα και θα παρατηρούμε το πως πέφτει το μήλο πάνω στα κεφάλια μας??? Δεν είναι κακό αυτό, όμως θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξε και κάποιος Μεσαίωνας που κάλλιστα μπορεί να επανεμφανιστεί μαζί με την μοντέρνα πυρά του 21ου αιώνα!




2) Αν όντως φτάσουμε πίσω στην ΑΡΧΗ μας, μήπως τότε ανακαλύψουμε και ποιο θα είναι το ΤΕΛΟΣ μας??? 


(Και φυσικά δεν μιλάω για αυτές τις παπαριές που ακούω σχετικά με τις επικίνδυνες μαύρες τρύπες που μπορεί να ξεράσει το πείραμα του CERN φτιάχνοντας αντιύλη.
Αν είναι τόσο μαλάκες 10.000 φυσικοί, τότε να τους στείλουμε τον υπουργό οικονομικών μας να τους κλείσει την "τρύπα" όπως κάνει εδώ με την οικονομία.......[Καλά ντε?? Τι βαράτε?? Ένα αστείο έκανα για να χαλαρώσουμε λίγο..])




3) Μήπως τελικά ο άνθρωπος ψάχνει την ΑΡΧΗ του επειδή ΦΟΒΑΤΑΙ το ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΕΛΟΣ του??? Και μήπως μέσα από την γνώση της ΑΡΧΗΣ του θέλει να νικήσει το ΤΕΛΟΣ του με την ΕΠΙ ΓΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ??? 





4) Και αν έστω ότι ανακαλύψει την αρχή του, τότε πως θα μπορέσει να διαχειριστεί την πιθανότητα να γνωρίζει το "φυσικό" του τέλος μην έχοντας ανακαλύψει την αιωνιότητα??? Ή μήπως είναι κοντά στο να ανακαλύψει και αυτήν??





5) Ωωωωωωωωπα???!! Εδώ είμαστεεεεε!! Λάου λάου το πάμε το στόρι σαν ανθρωπότητα...Θυμάστε την χαρτογράφηση του DNA?? Θυμάστε την κλωνοποίηση της Ντόλης με την δημιουργία ζωής μέσα από τη ζωή??? Τώρα πάμε πιο πίσω, στο απόλυτο πίσω που θα μας δείξει το πόσο μπροστά μπορούμε να φτάσουμε...




6) Ανακαλύψαμε λοιπόν στο πρόσφατο παρελθόν το ΕΙΝΑΙ μας(DNA) και πως από το ΕΙΝΑΙ μας μπορούμε να φτιάξουμε ένα άλλο ΕΙΝΑΙ(DOLLY). Τώρα προσδοκούμε να μάθουμε ΠΩΣ στο διάολο ΗΤΑΝ αυτό το ΕΙΝΑΙ πριν γίνει ΕΙΝΑΙ(CERN). Μετά??? Απλά μέσα από το ΗΤΑΝ θέλουμε να ξέρουμε το ΘΑ ΕΙΝΑΙ.......





Με αποτέλεσμα???? Απλά να μπορούμε να ορίζουμε τα ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.....Με ότι συνεπάγεται αυτό ακόμα και αυτή τη νίκη του θανάτου! Μήπως λοιπόν θα μπορούμε να ορίζουμε το ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ μέσα από την γνώση της Αρχής και του Τέλους μας?? Και ΠΟΙΟΙ (ή ΠΟΙΟΣ....) θα είναι αυτοί ( ή αυτός…) που θα ορίζουν όλα τα παραπάνω??  





Άρα???....ΘΕΟΙ ΜΗΠΩΣ????....Λέω εγώ....ΜΗΠΩΣ???




7) Και έρχομαι στο 7...Σημαδιακό νούμερο αυτό το "7", ειδικά όταν πρόκειται για την "Αποκάλυψη του Ιωάννη"....
Δεν πέταγε μακακίες ο κυρ-Γιάννης, απλά οι ερμηνείες στα γραφόμενα του τώρα αποκτούν άααααλληηη διάσταση.....
Για ρίξτε μια κλεφτή ματιά κάπου εκεί μέσα, εκεί, στη μέση του βιβλίου....Μιλάει για τις Επτά σφραγίδες, τις επτά μυστικές βροντές, τις επτά φιάλες και φυσικά για τις 7 σάλπιγγες...Αυτές οι σάλπιγγες βαρούν τις μελωδίες τους πολύ δυνατά στα αυτάκια μου τις τελευταίες μέρες που τις ξαναδιαβάζω!!  

Ορίστε και μια μυστήρια φώτο από την Αποκάλυψη :






Συγκρίνετε τώρα την παραπάνω φώτο με αυτήν εδώ την σύγχρονη από τον επιταχυντή του CERN:




Πλάκα δεν έχει???Βρε λέτε ο κυρ- Γιάννης εκεί στη Πάτμο να είχε ανακαλύψει το περιβόητο μποζόνιο και να το σφύριξε στον Χιγκς μέσα από καμιά μαύρη τρύπα του χωροχρόνου ?? ( Όχι όχι δεν ήπια τίποτα, μια χαρά είμαι ακόμα...)  



Τέρμα όμως τώρα! Δεν σας κουράζω άλλο! 




Ωχουυυυυ ακόμα και εγώ τα' χω παίξει με αυτές τις σκέψεις που σας κάνω...Πάντως δεν το παίζω ούτε θρησκόληπτος, ούτε μηδενιστής και καταστροφολόγος, απλά και μένα μου αρέσει να ψάχνομαι και να σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό!       




Και ξέρετε κάτι???




Ίσως τελικά ο Θεός και ο διάολος να παίζουν ακόμα αυτή την ατελείωτη παρτίδα σκάκι μέσα σ' εκείνο το Spanish Train του Cris De Burgh. 


Ίσως τώρα αυτό το τραίνο να περνάει κάτω από τις Άλπεις και να διανύει τα πρώτα ή τα τελευταία 27 χιλιόμετρα του σε εκείνη τη σήραγγα του CERN..... 


Ποιος ξέρει??






Αυτό ήταν το κείμενο που δημοσιεύθηκε πριν δύο χρόνια….

Από τότε μέχρι τώρα η επιστήμη προχώρησε κι άλλο και έρχεται να δικαιώσει ένα σημείο της ανάρτησης που μόλις διαβάσατε. Πριν λίγες μόλις μέρες μάθαμε όλοι για την Σύνθια…το πρώτο τεχνητό κύτταρο το οποίο δίνει την εντύπωση πια ότι ο άνθρωπος είναι όλο και πιο κοντά στην υποψία δημιουργίας τεχνητής ζωής…..

Θα αναρωτιέστε και με το δίκιο σας….Γιατί επαναφέρατε τώρα αυτό το ζήτημα??? Και επίσης τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους το CERN, το DNA, η Αποκάλυψη και όλα τα άλλα???



Και εμείς θα σας απαντήσουμε:




1) Συνδυάστε τα όλα αυτά μέσα από την δική σας υποψιασμένη οπτική γωνία χωρίς αφορισμούς, προκαταλήψεις και θρησκόληπτες αντιλήψεις, κάτι θα βγάλετε....




2) Δεν είμαστε ούτε μάντεις ούτε προφήτες. Δεν έχουμε το χάρισμα να προβλέπουμε το μέλλον, απλά διαβάζουμε πολύ και πολλά και μας αρέσει να ακούμε προσεκτικά  κάποιους επιστήμονες του εξωτερικού οι οποίοι είναι «πολύ έντεχνα»…. «φλύαροι…και πολυλογάδες». Όπως λοιπόν είχε πει και ο Πλούταρχός ( ο αρχαίος..!!!) : 
Η πολυλογία είναι μάστιγα συνδεόμενη στενά με μια δεύτερη μάστιγα, την περιέργεια, διότι οι φλύαροι άνθρωποι αρέσκονται στο να ακούν πολλά, για να έχουνε να λένε και πολλά…..

Η ώρα είναι 05:14 ξημέρωμα Δευτέρας 31 Μαΐου  2010-05-31

Κρατήστε αυτή την ανάρτηση…Θα μας θυμηθείτε στο άμεσο μέλλον….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αρχική Σελίδα

Φυλάξτε μας


Φιλοξενήστε το λογότυπο μας στο site-μπλογκ σας αντιγράφοντας τον παρακάτω κώδικα:



Μπορείτε επίσης πανεύκολα να μας τοποθετήσετε κάπου στο blog σας αν πατήσετε το κουμπάκι αυτό:

Στατιστικά


Sites Επίσκεψης
Χώρες Επίσκεψης free counters
---------------------------------
Είμαστε μια Παρέα
Είμαι ο Χρήστης

Όλα Χρήσιμα Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template