21 Μαΐ 2010

Τραπεζικός Οδηγός

Φίλες και φίλοι αυτές τις μέρες οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια για γενικευμένες ρυθμίσεις χρεών σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, Μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο ΟΛΩΝ των τραπεζών θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τις ρυθμίσεις. Το παρόν μας σημείωμα σήμερα κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση.
Θέλουμε λοιπόν  να σας δώσουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες οι οποίες κάποια στιγμή μπορεί να σας φανούν ιδιαίτερα σωτήριες και χρήσιμες....

Ξεκινάμε με την αναλυτική παρουσίαση των τραπεζών στη διαδίκτυο. Όλα τα sites των Ελληνικών τραπεζών θα τα βρείτε εδώ:


--------------------------------------------------------------------------------
Αφού πλέον ξέρετε που θα βρείτε στο ίντερνετ τις διευθύνσεις των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ελάτε να σας δείξουμε κάτι πιο σημαντικό τώρα...

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί που μπορείτε να βρείτε το δίκιο σας σε περίπτωση που κάτι άσχημο συμβεί με τον λογαριασμό σας ή τις κάρτες σας και οι τράπεζες δεν αναγνωρίζουν την αδικία εις βάρος σας??
Η απάντηση βρίσκεται στον:



Απλά σύμφωνα με το site του μεσολαβητή να ξέρετε τα εξής για να μην επαναπαύεστε:


Τι εξετάζει
1. Διαφορές που ανακύπτουν από την παροχή τραπεζικών (καταθέσεις, δάνεια, κάρτες κ.λπ.) και επενδυτικών (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα κ.λπ.) υπηρεσιών από Τράπεζες ή επενδυτικές εταιρίες (Χρηματιστηριακές Εταιρίες, Εταιρίες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Εταιρίες Επενδυτικής Διαμεσολάβησης) που συμμετέχουν ή συνεργάζονται με τον Μ.Τ.Ε.Υ. και είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα.


2. Διασυνοριακές Διαφορές ως μέλος του FIN-NET (Δικτύου Εξωδικαστικών Διασυνοριακών Καταγγελιών στον Τομέα των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών),http://ec.europa.eu/fin-net . Ο Μ.Τ.Ε.Υ. παρέχει ενημέρωση και βοήθεια σε καταναλωτές που διαμένουν στην Ελλάδα για τη διευθέτηση προβλημάτων που ανέκυψαν από τραπεζικές ή επενδυτικές συναλλαγές τους σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.). Επίσης εξετάζει, προς διευθέτηση, παράπονα καταναλωτών άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ. που ανέκυψαν από συναλλαγές τους με τράπεζες ή επενδυτικές εταιρίες εγκατεστημένες στην Ελλάδα, που συμμετέχουν ή συνεργάζονται με τον Μ.Τ.Ε.Υ.

Τι δεν εξετάζει
1. Παράπονα για τα οποία δεν έχετε προηγουμένως απευθυνθεί στην τράπεζα ή την επενδυτική εταιρία που αφορά το θέμα.

2. Παράπονα που υποβάλλονται στον Μ.Τ.Ε.Υ. μετά από ένα (1) μήνα: α) από την απάντηση της Υπηρεσίας Πελατών της τράπεζας ή της επενδυτικής εταιρίας ή β) από την πάροδο δέκα (10) εργασίμων ημερών χωρίς απάντηση.

3. Παράπονα που υποβάλλονται στον Μ.Τ.Ε.Υ. μετά από τρεις (3) μήνες αφότου συνέβη το γεγονός που τα προκάλεσε, εκτός αν αποδειχθεί ότι δεν μπορούσατε, με τη δέουσα επιμέλεια, να το γνωρίζετε νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Μ.Τ.Ε.Υ. δεν εξετάζει παράπονα που υποβάλλονται μετά από ένα (1) χρόνο αφότου συνέβη το γεγονός που τα προκάλεσε.

4. Παράπονα που αποτέλεσαν ή αποτελούν αντικείμενο διαδικασιών ενώπιον των δικαστικών αρχών ή αντικείμενο εξέτασης άλλου εξωδικαστικού οργάνου συναινετικής επίλυσης διαφορών.

5. Παράπονα στα οποία εμπλέκονται ποινικά αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα.

6. Παράπονα των οποίων έχει ήδη επιληφθεί ο Μ.Τ.Ε.Υ., εκτός αν υπάρχουν νέα αποδεικτικά στοιχεία.

7. Παράπονα που σχετίζονται με την επιχειρηματική πολιτική μιας τράπεζας ή επενδυτικής εταιρίας (π.χ. τιμολόγιο, εγκρίσεις χορηγήσεων κ.λπ.)
Θέματα που σχετίζονται με αποφάσεις τράπεζας, που ενεργεί ως εκτελεστής διαθήκης ή καταπιστεύματος ή ως διαχειριστής περιουσίας.

8. Διαφορές που στο μεταξύ διευθετήθηκαν με την τράπεζα ή την επενδυτική εταιρία.
Θέματα γενικής πληροφόρησης για τις τράπεζες ή τις επενδυτικές εταιρίες και για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

--------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

Ελπίζουμε με όλα τα παραπάνω να βάλαμε ένα ακόμα λιθαράκι για την άμεση και ακριβή ενημέρωση σας. Άλλωστε ένα από τα μότο μας λέει:
"Η σωστή ενημέρωση ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις των λαθών που κάνουμε..."

Η ομάδα ανάπτυξης του Όλα Χρήσιμα 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αρχική Σελίδα

Φυλάξτε μας


Φιλοξενήστε το λογότυπο μας στο site-μπλογκ σας αντιγράφοντας τον παρακάτω κώδικα:



Μπορείτε επίσης πανεύκολα να μας τοποθετήσετε κάπου στο blog σας αν πατήσετε το κουμπάκι αυτό:

Στατιστικά


Sites Επίσκεψης
Χώρες Επίσκεψης free counters
---------------------------------
Είμαστε μια Παρέα
Είμαι ο Χρήστης

Όλα Χρήσιμα Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template