7 Μαΐ 2010

Οδηγός Περιήγησης


Φίλες και φίλοι αναγνώστες μας σας χαιρετούμε.  Στο εισαγωγικό σημείωμα μας και στο σκεπτικό που διέπει αυτή τη σελίδα, αναφερθήκαμε στις βασικές αρχές και τη στρατηγική που καθορίζουν τη λειτουργία αυτού του δικτυακού χώρου.

Στο παρόν σημείωμα μας θα εξειδικεύσουμε με απλά Ελληνικά το πως θα μπορείτε να κινηθείτε μέσα στο blog μας χωρίς να χαθείτε...

Με το που θα μπείτε λοιπόν στο μπλογκ μας θα δείτε την αρχική σελίδα έτσι όπως προγραμματίσαμε να εμφανίζεται. Στη συνέχεια θα καταλάβετε ότι πίσω από τη πρώτη σελίδα κρύβεται ένα διαφορετικό μπλογκ το οποίο ξεδιπλώνεται σιγά σιγά μπροστά σας απλά με την κίνηση του ποντικιού σας.

Οριζόντιο Πάνω Τμήμα
Κάτω από την εισαγωγική μπάρα(Home---> Login)  βρίσκεται η οριζόντια μπάρα μενού που ξεκινάει από την ενημέρωση και καταλήγει στα διάφορα . Σε αυτόν τον τομέα σκεφτήκαμε να φτιάξουμε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικές θεματικές κατηγορίες. Με την κίνηση του ποντικιού σας πάνω στα κουμπάκια θα δείτε τα δέντρα να ξετυλίγονται μπροστά σας.

Κάθετα Τμήματα  
Το template του μπλογκ μας όπως θα καταλάβατε έχει τρία columns. 
1) Το αριστερό ή αλλιώς section αναρτήσεων
2) Το κεντρικό section  με τα medium banners
3) To δεξιό section με τα large banners.

Το Section αναρτήσεων είναι ο χώρος στον οποίο θα αναρτούνται τα διάφορα θέματα από τους διαχειριστές του μπλογκ. Επίσης θα επιλέγονται αναρτήσεις ιδιαίτερου περιεχομένου από άλλα μπλογκς ή sites πάντα φυσικά με την σημείωση παραπομπής στο συγκεκριμένο μπλογκ και στην κεντρική πηγή πληροφόρησης.

Τα sections κεντρικό και δεξιό είναι ο χώρος φιλοξενίας των διαφόρων μπάνερς τα οποία παραπέμπουν σε συγκεκριμένες και επώνυμες πηγές πληροφοριών. Τα περισσότερα μπανεράκια τα φτιάξαμε εμείς, ενώ άλλα τα βρήκαμε έτοιμα από τα ίδια τα sites. Για να τα δείτε αυτά πρέπει να πατήσετε τα κουμπιά κεφαλίδες τα οποία θα σας οδηγήσουν στον ανάλογο χώρο μέσα στο υπάρχον section. 

Φυσικά μέσα στα sections αυτά υπάρχουν και τα δικά μας στοιχεία που αφορούν τα παραδοσιακά στοιχεία που πρέπει να έχει κάθε μπλογκ (αναζήτηση, επισκέψεις, αρχείο, followers, κλπ). 
Επίσης μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις ανακοινώσεις μας στο δεξιό section πάνω πάνω.


Τέλος να σας αναφέρω πως έχουμε χρησιμοποιήσει σε μεγάλο βαθμό στο δεξιό section το "rss converting to javascript" για να σας παρουσιάζουμε realtime τα  πιο πρόσφατα λινκς των ιστοτόπων που επιλέξαμε. 


Οριζόντιο Κάτω Τμήμα

Κλείνουμε την περιήγηση μας με το τελευταίο section το οποίο αποτελείται από τρία αναδιπλωμένα τμήματα. Στο δεξιό θα δείτε πιο αναλυτικά κάποια στατιστικά . Στο κεντρικό θα βρείτε το λογότυπο μας ώστε να αντιγράψετε τον κώδικα του αν θέλετε να μας τοποθετήσετε κάπου στο μπλογκ σας ή στο site σας. Και στο αριστερό είναι η παραπομπή για την αρχική μας σελίδα.

Αυτά  φίλες και φίλοι ήταν λίγα λόγια σχετικά με τη δομή μας αλλά κυρίως ελπίζουμε να βοηθήσαμε ώστε να περιηγηθείτε πιο άνετα στο μπλογκ μας. 

Η συντακτική ομάδα του ΟΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Αρχική Σελίδα

Φυλάξτε μας


Φιλοξενήστε το λογότυπο μας στο site-μπλογκ σας αντιγράφοντας τον παρακάτω κώδικα:



Μπορείτε επίσης πανεύκολα να μας τοποθετήσετε κάπου στο blog σας αν πατήσετε το κουμπάκι αυτό:

Στατιστικά


Sites Επίσκεψης
Χώρες Επίσκεψης free counters
---------------------------------
Είμαστε μια Παρέα
Είμαι ο Χρήστης

Όλα Χρήσιμα Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template